Våre retningslinjer for mattrygghet skal sikre at ingredienser, emballasje og sluttproduktene er trygge i bruk. Det samme gjelder husholdningsvarer og vaskemidler, personlig pleie, tekstiler, maling og sårbehandling.
Kunder og forbrukere skal vite at de får samme høye kvalitet hver gang. Orklas selskaper jobber målrettet med å bytte ut ingredienser med mulig negativ effekt på helse og miljø.
Orklas logo på emballasjen er en garanti for at produktene tilfredsstiller konsernets strenge krav til mattrygghet og produktsikkerhet. Gjennom felles standarder og systemer sikres god og kostnadseffektiv kontroll av mattrygghetsrisiko gjennom hele verdikjeden.
Se også: Oppfølging av leverandører
Orkla Food Safety Standard
Alle våre fabrikker og lagre som håndterer mat og drikke revideres regelmessig etter strenge krav i Orkla Food Safety Standard (OFFS). Dette er fundamentet for mattrygghetsarbeidet i Orkla. Standarden bygger på den internasjonale standarden for trygg mat fra British Retail Consortium, og er videreutviklet av Orkla for å dekke risikoforhold som er viktige for vår matvareproduksjon. Alle matvarer vi lanserer har i utviklingsprosessen gjennomgått en grundig risikovurdering for å kartlegge og kontrollere potensiell helsefare knyttet til emballasje, ingredienser og bruk. En egen standard er innført for Orklas salgs- og distribusjonsselskaper. Selskapene følges opp gjennom egne revisjoner utført av Orklas mattrygghetsteam. I tillegg har vi i Orkla et krav om at alle leverandører skal overholde våre strenge retningslinjer for trygg råvareproduksjon.